Ο Πάγος

"Λοιπόν Πρίγκηπα μου φαίνεται ότι έχεις μπλέξει".
"Και εσύ μήπως;"
"Εμένα δε με ψάχνει κανένας παλαβός να μου φυτέψει δυο βέλη στο κεφάλι"
"Εντάξει ΜακΦάρλαν, ακούω", συγκατάνευσε ο Πρίγκηπας χαιδεύοντας το κεφάλι του Μινώταυρου που κυλιόταν παιχνιδιάρικα στο χαλί. Ο ΜακΦάρλαν έστριψε τσιγάρο. Μίλησε κιόλας.
"Τα'μαθες για τον ιμάμη;"
"Κάτι πήρε τ'αυτί μου.Τον φάγανε στο τζαμί κάτι φανατικοί, απ'ότι άκουσα.Τραγωδία".
"Τον φάγανε στο τζαμί γιατί θέλαν να φάνε εσένα. Πώς σου φαίνεται αυτό;"
"Εμένα;" ακκίστηκε ο Πρίγκηψ. "Άκου ΜακΦάρλαν, νομίζω πως πάντα βρισκόσουν κοντά σε αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν σχιζοειδή παράνοια, αλλά αυτή τη φορά νομίζω ότι το παράκαν..."
"Άκου να δεις Πρίγκηπα, γιατί δεν έχω καιρό για ανταλλαγή εξυπνάδων. Προχτές το απόγευμα έκοβα βόλτες στην πλατεία Γιαχαμπίμπι, πως διάλο τη λένε, όταν ένας μουσάτος φύτεψε δυό βέλη στη μάπα του ιμάμη. Φεύγοντας άφησε πίσω του ένα μπουκάλι. Μάντεψε τώρα".
"Ο μουσάτος ήταν αδερφή".
Ο ΜακΦάρλαν το σκέφτηκε για λίγο.
"Μπορεί. Αλλά το κυριότερο είναι ότι στ'αρχίδια του ο ιμάμης. Άλλον ήθελε".
Το παραπάνω κείμενο ανήκει στο βιβλίο "Ο Πάγος ή πως να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε απο τα μάτια σας το όραμα της αταξικής κοινωνίας" των Ξένου Μάζαρη και Στράτου Μπουλαλακάκη. Που γεννήθηκαν νωρίς το πρωί στις 29 Φεβρουαρίου του 1883 στο Λας Βέγκας και προδώθηκαν την ίδια μέρα από την καρδιά του αργα το βράδυ.
Σχολιασμός βιβλίου από τον Λεβιάθαν Καμπάκογλου και πρόλογος από το Μαραμένο Κυκλάμινο και το Μελαγχολικό Νούφαρο.Ιδανικό για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Feedback
# re: Ο Πάγος
twra pou xastoukpsara over&out,tha parw enan imami mpaidi. kalinyxtaaaaaa " src="http://www.blogs.gr/plugins/smileys/icons/default/regular_smile.gif" />))) 4 a change
28/4/2006 1:03 πμ mmg
# re: Ο Πάγος
& kalimera sto kapaki " src="http://www.blogs.gr/plugins/smileys/icons/default/regular_smile.gif" />))))
28/4/2006 10:03 πμ mmg
# re: Ο Πάγος
Μα είναι καθαρο ρε παιδιά... Ο Ιμάμης είναι βαλτός απο την Original 21, επειδή δεν έδωσε εισιτηρια για τον τελικό στην Κρήτη. Βουλωμένο γράμμα διαβάζω ο πούστης.
28/4/2006 10:26 πμ Jean Meets Tonic
# re: Ο Πάγος
καλημέρα, σήμερα πνίγομαι Ladies and gentlemen from L.A. California meet "Jean meets Tonic" μπλουπ μπλουπ... .. .
28/4/2006 11:38 πμ tomboy
# re: Ο Πάγος
Το καινούργιο κόλλημα της γυναίκας μου ο ποτάκιας. Ρε, τι τραβάω ο άνθρωπος με τα blogs. Υ.Γ.: Jean παιδί μου τι να τα κάνουν τα εισητήρια; Αφού δεν έχουν διαβατήρια να περάσουν από το λιμάνι.
28/4/2006 12:58 μμ Motorcycle boy
# re: Ο Πάγος
Στανταρ. Πολυ πολύ να πάμε στο Κουσάντασι κρουαζιέρα.
28/4/2006 9:03 μμ Jean_Meets_Tonic

0 comments:

I absolutely love to read your comments even though I don't get to respond to all of them. Still, I promise to hop over for a visit...